Elke Jung

Om Elke Jung

MyWine by Elke Jung hittar du inspiration, tips samt förslag på goda, spännande drycker, vin och matupplevelser. Ofiltrerat och oberoende.

MyWine by Elke Jung är en sida om drycker. Om vin, destillat, cider eller alkoholfritt som äppelmust. På sidan delar jag recensioner, provningsanteckningar och ger tips med förhoppning att inspirera. Allt som publiceras här grundar sig på egna jobb från besök, provningar och efterforskningar.

Urvalet på sidan

I 35 år har jag bevakat nylanseringar och utbudet på Systembolaget. Dryckesnyheter lanseras i tillfälliga lanseringar, i det fasta- och i beställningssortimentet.

Dryckerna som recenseras här är mina personliga val och favoriter. Men i jämförelse till 90-talet när det introducerades 20-30 nyheter per månad är uppgiften att ha ”100 procents koll” så gott som ogörlig i dag. Det släpps så många nyheter varje månad, flera som skribenterna inte ens provar.

Jag väljer noga, skriver med hjärtat om det som intresserar eller som får mina smaklökar att hoppa till lite extra av glädje.

Vem är Elke Jung

Elke har examen från hotel- och restaurangskola i Schweiz, sommelierutbildning, WSET, många års branscherfarenhet från ledande befattningar i hotell- och restaurang, personalansvar, samt fasta skribent- och frilansuppdrag från år 2000 plus en journalis- skrivkursutbildning från Poppius.

Tidigare uppdrag är många års direktsänd vintimme i P4 Radio Stockholm, gästtillfällen i TV, vinskribent på TT Spektra AB, Aftonbladet, Inrikes, Arlanda Express, Livets Goda samt Nöjesnytt. Andra frilansuppdrag inkluderar Munskänkarnas tidning som nu heter In Vino, Folkvinsbloggen för Tidningen Folkbladet och internationella branschmagasinet Wine Business.

Elke Jung grundade och drev VINBANKEN.SE som publicist, redaktör och skribent från 1998 fram till 2021 när företaget såldes. Vid överlämnandet hade Vinbanken.se imponerande 1,2 miljoner unika läsare/år och ett bibliotek med över 5 000 artiklar.

Elke Jung är medlem i Journalistförbundet, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Vinskribenters förening.

Tack att du läser och aktivt tar del av innehållet på sidan – det gläder och sporrar mig!

/Elke Jung
Unusually independent and fortunate – publisher, editor, winewriter, ghost-writer, filmmaker, journalist, sommelier and consultant.

Privacy Policy

Läs här! (jobbar på sidan – kommer snart)

Kategorier